Crispbread

 
 
 Här kommer ett recept på ett jättegod frökknäcke som jag brukar baka:
 
2 dl majsmjöl
1 dl havregryn
2 dl pumpakärnor
2 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
ev 1 dl hampafrön
havsalt samt ev torkad rosmarin/timjan
2,5 dl kokade vatten 
1 dl rapsolja
 
blanda alla torra ingredienser, tillsätt vatten och olja. Låt svälla tio minuter och platta sen ut på en plåt med bakplåtspapper. In i ugn på 150 grader ca en timme ( beroende på tjocklek och ugn så tar det olika tid. ) Bryt i bitar och njut med lite mjölkfritt smör, marmelad eller varför inte jordnötssmör, så gott! 
 
Here's a recipe of crispbread that I usually bake:
 
2 dl cornflour
1 dl oats
2 dl pumkinseeds
2 dl linseed
1 dl sesame seeds 
1 dl sunflower kernels 
 1 dl hemp seeds ( if you want)
seasalt and if you want some dried herbs like thyme
2,5 dl boiling water 
1 dl oil ( I usually use rapeseed oil) 
 
Mix all the dry ingredients and mix with the hot water and oil. Let it swallow for 10 minutes and then flatten it out on a oven plate with some baking paper underneath. Put in oven (150 degress) around 1 hour. ( depending on thickness of the crispbread and the diffrent ovens ). Break into pieces and enjoy with vegan butter, jam or why not some peanutbutter, yum!