Vegan taco pizza

 
Alltså i helgen gjorde jag världens godaste pizza. Helt gjord på växter! 
 
Här är receptet: 
 
Degen ;
25 gram jäst 
2 tsk socker 
1 tsk flingsalt
0,5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten 
7 dl vetemjöl special
 
Blanda jäst, socker, salt, olja och vatten i en stor bunke eller köksassistans. Rör i mjölet, lite i taget. Låt jäsa med bakduk i ca 25-30 min.  Kavla ut degen på ett bakplåtspapper. ( du kan också göra 4 mindre pizzor om du vill). Jag gjorde min pizza ganska tjock, lite mer åt en pannpizza. Kavla som sagt efter tycke. 
 
Topping; 
 
ca 150 g Naturli's vego färs stekt i olja och tacokryddor ( rester sen dagen innan) 
1 burk oatly "på mackan" mjukost
1,5 dl tomatsås 
1 tomat i skivor 
1/2 rödlök i tunna skivor
1 dl majs 
pizzakrydda 
 
Bred ut vegan mjukosten på degen och sedan därpå med tomatsås. Toppa med färs och grönsaker, in i ugn 225 grader i ca 10-15 min, tills du ser det börjar få färg. 
 
Toppa med vegan-mayo, guacamole och färsk koriander och njuuuut! 
 
This weekend I made the most delicious pizza! And it was all made of plants! 
 
Here's the recipe: 
 
Dough; 
25 gram yeast 
2 teaspoons sugar
1 teaspoon seasalt
0,5 dl oliveoil
3 dl lukewarm water
7 dl special flour 
 
Mix yeast, sugar, salt, oil and water in a big bowl or cooking assistant. Add the flour little by little. Let it rise for 25-30 minutes. Roll it out on a baking paper. ( You can also make 4 smaller pizzas if you want) . I made my pizza pretty thick, more like a panpizza. Roll it as you want your pizza. 
 
Topping;
 
cirka 150 gram naturli mince fried in oil and tacospices. ( I used my leftovers since the day before) 
1 jar oatly creamcheese ( vegan) 
1,5 dl tomatosauce
1 tomato in slices 
1/2 red onion in thin slices 
1 dl corn
pizzaherbs 
 
Speed the creamcheese on the dough. Spreed the tomatosauce over and top with mince, veggies and herbs, get it into the oven, 225 degrees for about 10-15 minutes. Top it of with vegan mayo,guacamole and some coriander. ENJOY!! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: