Vegan banana chocolate cake
Idag bakade jag och Lily en jättegod banankaka med choklad.
Här är receptet som jag lånade av Zeinas Kitchen, med min egen twist.
Ingredienser:
2 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl kokossocker
3/4 neutral olja
2 mogna bananer
ca 1 dl vatten/växtbaserad mjök
50 g hackad vegansk choklad
Gör så här:
Värm ugnen till 180 grader. Smörj en brödform. Blanda torra ingredienser. Mosa bananer och blanda i mjölk/vatten samt olja och choklad. Häll över de torra ingredienserna och blanda till en klabbig smet. Häll över i form och grädda ca 30 min. Låt kallna lite innan du skär upp, njut!
Today me and Lily baked this delicious banana cake with chocolate. Here's the recipe that I found at Zeinas Kitchen, but with my own twist.
Ingredients:
2 dl flour
1 dl almond flour
1 dl cocao
1,5 teaspoon baking soda
0,5 teaspoon salt
1 teaspoon vanilla
1,5 dl coconut sugar
3/4 neutral oil
2 ripen bananas
around 1 dl water/plantbased milk
50 gram chopped vegan chocolate
Heat the oven to 180 degrees. Lubicate a bread tin. Mix all dry ingredients. Mash the bananas and mix with milk/water and oil and chocolate. Put it all together to a sticky dough and pour it over to the tin. Bake for around 30 minutes. Let rest before cutting into it. Enjoy!