Rawfood snickers cake

Denna kaka är så god och så lätt att göra, smakar verkligen snickers och är dessutom sockerfri, glutenfri och helt vegansk! 
 
Du behöver:

Botten
3 dl dadlar
3 dl jordnötter

Jordnötskräm
2 dl torkade aprikoser
3 msk crunchy jordnötssmör
2 msk kokosolja

Chokladfrosting
3 msk kakao
2 dl kokosolja
1/2 dl agavesirap
1 tsk vaniljpulver

Kokosflingor om du vill 

Gör så här:

Mixa ingredienserna till botten så att det blir en kladdig deg som håller ihop. Tryck ut degen på ett smörpapper i en form, ställ i frysen. Mixa sedan ingredienserna till jordnötskrämen. Det underlättar om du klipper sönder aprikoserna i mindre bitar först. Bred ut aprikoskrämen på dadel/jordnöttsbotten. Ställ i frys igen. Smält samman chokladfrosting. Bred ut krämen över kakan, strö över kokos och ställ in i frysen i minst en kvart. Sedan kan du servera den som en kaka eller skär upp i form av små kakbitar. Så gott, enjoy!

 

This cake is so delicious and easy to make. It really taste like snickers and is sugarfree,glutenfree and also totally vegan! 

For the bottom cake

3 dl dates 
3 dl peanuts 

Peanutcream 

2 dl dried apricots 
3 tablespoons peanutbutter crunchy
2 tablespoons coconut oil

Chocolatefrosting

3 tablespoons cocoa
2 dl coconut oil 
1/2 algavesyrup
1 teaspoon vaniliapowder

coconutflakes if you want 

Mix the peanuts and dates in a blender to a sticky dough. Put the dough into a baking tin with some baking paper inbetween, put into the freezer. Mix all the ingredients to the peanutcream in a blender, it's easier if you cut the apricots into smaller pieces before. Put the apricotcream on top of the date/ peanutbutter bottom. Put back in freezer. Melt together all the ingredients for the frosting and put on top of the cake and back into freezer again for about 15 minutes. Then you serve it as it is or cut it into pieces. Enjoy!