Vegan food share

 
Hej raringar och hej Måndag! 
 
Det är en fantastisk vinterdag ute idag igen och jag är precis hemkommen från en promenad. Jag har fått en del frågor på veganska recept på sistone och tänkte lägga upp några här samt visa vad för produkter jag för det mesta har hemma i kyl,frys och skaferiet. 
Det är så roligt när man får vänner och folk från överallt i världen som frågar om recept och är intresserade av mat och min livstil. Däremot får jag ju också sådana som aldrig kommer att förstå sig på mitt val i livet att välja bort animaliska produkter från min kost. Men oftast handlar det om okunskap som jag skrivit här innan på bloggen. Därför vill jag dela med mig mer med er om tips, recept och kunskap. Hejja vego! 
 
Här är receptet på pannkakorna jag lagade igår, såååå goda och frasiga! 
 
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
6 dl västbaserad mjölk ( jag använde oatlys havremjölk) 
1 dl vispat kikärtspad 
lite salt 
 
Rör i hop mjölet och grynen med hälften av mjölken. Sedan vispa du i resten av produkterna. Stek i mjölkfritt smör och servera med sylt, soyagrädde, bär, banan eller vad du känner för!! Så gott, smaklig spis! 
 
Och så kommer det ett recept på vegansk bolgonese! Så barnsligt gott och lätt. Om man vill börja att välja bort något kött så testa att byt ut köttfärs mot sojafärs. Inga konstigheter! 
 
I min färs igår hade jag 
ca 300 g anamas sojafärs
1 morot 
1 röd lök 
1 vitlök 
ca 5-7 champinjoner 
grönsaksbuljong
rödvin att putra i 
1 burk krossade tomater 
tomatpure, en matsked ca 
kryddor, salt, peppar, lite chili och pizzakrydda
lite vatten om det behövs 
 
 Hacka morot, lök, vitlök och svamp och stek i olja/mjölkfritt smör tillsammans med färs, tillsätt resten och låt puttra i ca 15 minuter, servera med nykokt pasta, gärna spagetti. Mums! 
 
Något som jag också tycker är så bra med vegomat är att den ofta har lång hållbarhet och man behöver inte vara orolig över om "köttet" inte är klart, samt över att man behöver tina sådant som kommer från frysen. Det finns mååååånga fördelar. 
I mitt skafferi har jag alltid massa olika bönor och gärna linser hemma. I frysen har jag alltid vegofärs och gärna falafel och vegobullar. Jag klarar mig typ inte utan oatlys havredryck ikaffe- den är sååå god i kaffet och till allt typ! och även deras matlagningsgrädde, ja alla deras produkter är att hylla. Sen är det ju svenskt, vilket är toppen! Jag har på sistone köpt hem en vego-pastej från tartex och den är så god. Testa att byta den mot leverpastej, jag lovar den är så mycket bättre. 
Jag har också alltid någon slags bar hemma( perfekt mellanmål till både mig och Lily), hittar mycket på matsmart.se, de har mycket gott och en hel del veganskt.  Smör på mackan har jag nästan alltid floras mjölkfria och brukar köpa solrosmajjo som är helt vego. Det finns även mer och mer godis och snacks som blir helt veganska. Mycket lösgodis innehåller gelatin som kommer från gris eller ko ( fett som skalats av köttet och smälts ner till godis, rätt oobehagligt när man tänker efter va?) 
jag brukar också ha kokosmjölk hemma, så gott i mer orientaliska rätter och helt vego. Lite tips som sagt, hoppas ni blir inpirerade! Mer kommer framåt, lycka till! 
Kramar Jen
 
Hello beauties and hello Monday! 
 
It's such a gorgeous winterday today again and I just got back home from a walk. I got a few people asking about vegan recipes lately so I tought I would write down some on my blog and also show you what products I usually use and that I have in my frigde,frezeer and pantry.
It's so much fun when friends and also people from all over the world that ask about recipes, what food I eat my lifestyle over all. But also I met lots of people that never will understand why I choose to not eat animal products. But most of the time it's about ignorance. That's why I wanna share more recipes, tip and knowledge with you guys! Go greens! 
 
Here's the recipe of the pancakes I made yesterday, so yum and crispy!
 
2,5 dl flour
0,5 dl oats
6 dl platbased milk ( I used oaltlys oatmilk)
1 dl  whipped chickpea broth 
some salt
 
Mix the flour and oats with half of the milk. The add all the other ingredients and mix. Fry in vegan butter and serve with jam, soyacream, berries, banana or whatever you feel like. Boun apetit! 
 
And here's a recipe of vegan bolognese. So delicious and yum! If you wanna change one meat dish, try change the mince to vego-mince. So easy! 
 
The one I made yesterday was made with: 
 
 around 300 g vegan mince ( I used anamas vegan mince) 
1 carrot 
1 red onion 
1 garlic
5-7 mushrooms 
vegetable broth
redwine to stimmer in 
1 can crossed tomatoes 
tomatoepuré, 1 big spoon 
spices like salt, pepper, chili and herbs. Use what you got.
Some water if needed. 
 
Chop carrot, onion, garlic mushrooms, fry them of in oil/vegan butter with the mince, add all the other ingredients and  let it simmer for around 15 minutes. Serve with freshly cooked pasta, I used spagetti. Yum!
 
One thing I love about vegan food is that most of the products last longer ( I mean the date). And you don't have to be worried if the "meat" is undone or not properly fried. And you don't have to melt "the meat" before using it. There's so many good thing about vego-food! 
In my pantry I always have lots of beans and lentils. In my frezeer I always have anamas vegan-mince and most of the time also vegan-"meat"balls and/or falafel. I can live without oaltlys "ikaffe" - so delicious with coffee or in anything! Also their cookingcream is really good.  Well all their products are worth a try! And they are Swedish , which I love! 
Lately I have also been obsessed with this vegan-paté from tarex, so yum! Try and change it with your liverpaté, I promise, its so much better. 
I also always have some kind of bars at home ( perfect snack for both me and Lily). I buy a lot of stuff online on a website called matsmart.se. they have alot of good stuff and lots of vegan stuff. Vegan butter is easy to find and most of the time I buy floras plantbased one ( swedish brand) . I also always keep a jar of vegan mayo in my fridge made out of sunflower oil. There's more and more candy and snacks that becomes vegan. Lots of candy still though have gelatine, which is melted fat from cows and pigs ( pretty discusting I know, but the truth). I also keep a can of coconut milk in my plantry, always nice to put in oriental dishes. 
Some tip! Hope you will be more inspired! More tip and recipe will come! Good luck!
Hugs Jen 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: